Een financieel advies is toch gratis?

Dat lijkt misschien zo, maar niets is minder waar! Een advies kost geld; vroeger, nu en dat zal in de toekomst zo blijven. Bekijk het filmpje voor uitleg.

Filmpje over nieuwe provisiewetgevingKun je het filmpje niet bekijken? Lees dan hieronder wat er in het filmpje verteld wordt.

Een financieel is toch gratis? Dat lijkt misschien zo, maar niets is minder waar. Een advies kost geld; vroeger, nu en dat zal in de toekomst zo blijven.

Tot voor kort was het makkelijk. U ging langs een paar adviseurs om een financieel advies in te winnen. Uiteindelijk maakte u een keuze voor een van de adviseurs en die regelde dan bijvoorbeeld uw hypotheek, verzekeringen of pensioen.

Een advies leek hierbij gratis. Er kwam immers nooit een factuur van de adviseur. De kosten voor het advies werden betaald door de aanbieder van de hypotheek of verzekering die u hebt afgesloten. De adviseur kreeg na het regelen van het product van de aanbieder zijn kosten vergoed.

Maar in 2013 wordt provisie verboden en moet u de kosten van het financieel advies direct met uw adviseur afrekenen. Vrijblijvend bij meerdere adviseurs een compleet adviesgesprek voeren is er helaas niet meer bij.

Bij welke adviseur betaalt u kosten? Het antwoord is simpel; die betaalt u bij alle adviseurs.

Een financieel advies krijg je van drie soorten adviseurs: de adviseur van de bank, de adviseur van een advies keten of de zelfstandig adviseur.

Zij geven u allemaal zo goed mogelijk advies, maar er is een groot verschil: de adviseur van de bank die zijn eigen producten adviseert, is niet onafhankelijk.

En ik als onafhankelijk adviseur? Ik geef u een advies dat kan worden ingevuld met producten van veel verschillende aanbieders. En deze producten kan ik voor u regelen. Op deze wijze krijgt u altijd een onafhankelijke invulling van het advies dat ik u geef.

Wij bespreken tijdens het eerste gesprek welke werkzaamheden ik voor u uit ga voeren. Hiervoor komen wij een prijs overeen. En hiervoor stuur ik u een factuur. Duidelijk en overzichtelijk.

Deze duidelijkheid zorgt ervoor dat u makkelijker adviseurs en prijzen met elkaar kunt vergelijken. Uiteindelijk bepaalt u zelf met welke adviseur u in zee wilt gaan.

Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar vooral ook naar een adviseur die u een onafhankelijk advies geeft. Een adviseur waar u de komende jaren op kunt rekenen bij vragen, calamiteiten of voor een vervolgadvies. Die adviseur ben ik graag voor u!

Jouw beste verzekering uit 18 verzekeraars

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geslacht


Je ontvangt onze nieuwsbrief ieder kwartaal. Je emailadres is veilig bij ons.