Rechtsbijstandverzekering

Femke legt je de rechtsbijstandverzekering hieronder uit. Met onze premie vergelijker zie je in één overzicht de premies van onze rechtsbijstandverzekeringen bij verschillende verzekeraars.

Goed om te weten over rechtsbijstand...

Soms ontstaat er een probleem waar je juridische hulp bij nodig hebt. Bijvoorbeeld met je werkgever, de gemeente, een ziekenhuis of een winkel. Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterker. Een rechtsbijstandverzekeraar kan je in veel gevallen met raad en daad bijstaan. Hieronder lees je hoe dat gaat. De rechtsbijstandverzekeringen die je via Femke kunt afsluiten hebben allemaal een goede dekking voor verschillende situaties. Afsluiten is eenvoudig: klik hier voor onze premie vergelijker.

Wanneer wordt je geholpen?

Je kunt rechtsbijstand krijgen als er sprake is van een juridisch geschil. Je wilt hulp om het geschil op te lossen. Daar helpt een rechtsbijstandverzekeraar je bij. Voordat een situatie een geschil wordt, kun je er vaak al terecht voor advies.

Als je een partner en thuiswonende of studerende kinderen hebt dan zijn die meeverzekerd.

Wat dekt de verzekering niet?

Geschillen die al ontstaan zijn voordat de verzekering is afgesloten worden niet gedekt. Je verzekert je dus alleen voor problemen die je nu nog niet kunt voorzien. Vaak is in de eerste paar maanden van je polis nog niet alles gedekt. Dat wordt de wachttermijn genoemd.

Bepaalde soorten geschillen worden vaak niet of maar beperkt gedekt. Bijvoorbeeld als het geschil gaat over je eigen betalingsachterstanden of schulden. Of over belastingzaken of vermogensbeheer. En in de meeste gevallen ben je niet gedekt voor strafrechtzaken die tegen je aangespannen zijn.

Ook echtscheidingszaken worden meestal niet vergoed. Een aantal verzekeraars vergoedt wel mediation. Dan probeer je er met een onafhankelijk mediator aan tafel samen uit te komen, zonder er een juridisch geschil van te maken.

Wie helpt je?

Bij een geschil neem je eerst contact op met je rechtsbijstandverzekeraar. Die helpt je dan verder. Daarvoor zetten ze hun eigen juridisch specialisten in. Bij een rechtsbijstand verzekeraar werken heel veel juristen. Daardoor kunnen ze zich op veel terreinen specialiseren en krijg je zo een expert voor jouw zaak. In bepaalde gevallen kun je je eigen advocaat kiezen. Maar lang niet alle geschillen leiden tot een rechtszaak. Vaak kan een probleem in overleg worden opgelost. De inzet van een rechtsbijstand jurist helpt daar dan zeker bij.

Advies over een geschil

Je kunt een geschil aanmelden bij je rechtsbijstandverzekeraar. Je beschrijft dan wat er aan de hand is en voegt documenten toe. Femke kan je daar bij helpen. De verzekeraar beoordeelt dan eerst of het geschil gedekt wordt. Bij twijfel wordt soms een deskundige ingeschakeld. Als je in aanmerking komt voor rechtsbijstand, dan wordt een schriftelijk advies uitgebracht. Daarin staat onder andere of de verzekeraar denkt dat de zaak kans van slagen heeft. Als dat zo is, dan gaat de verzekeraar er mee aan de slag.

Aanpak van een geschil

Veel problemen zijn op te lossen zonder naar de rechter te stappen. Dat gaat je rechtsbijstandverzekeraar eerst proberen, bijvoorbeeld door te onderhandelen. Soms is een brief of een telefoontje al genoeg. Om tafel gaan met degene met wie je een geschil hebt, onder begeleiding van een onafhankelijk mediator, kan de zaak ook oplossen. Soms vergoedt de verzekeraar jouw schade, dat heet afkopen. Dat kan voor de verzekeraar goedkoper zijn dan het behandelen van je geschil. Als het niet lukt om de zaak zonder een rechter op te lossen, dan kan de verzekeraar een gerechtelijke procedure starten.

Jouw beste verzekering uit 18 verzekeraars

 • Wat doen wij

  Op deze website kun je financiële producten van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Ook kunnen de vergeleken financiële producten direct worden afgesloten. Gedurende de looptijd van het financiële product is Femke jouw aanspreekpunt.

  De dienstverlening van Femke via deze website is 'Execution only'. Dat betekent dat Femke via deze website geen advies geeft, maar alleen de verzekering voor je afsluit. 'Execution only' is een vorm van dienstverlening waarbij jij zelf afwegingen maakt en beslissingen neemt. 'Execution only' is bedoeld voor personen die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die weten welke specifieke financiële producten hen passen. Met deze vorm van dienstverlening komt Femke tegemoet aan de wensen van diegenen die zelf direct verantwoordelijk willen zijn voor het afsluiten en het beheer van hun verzekeringen en andere financiële producten waarin Femke bemiddelt.

  Wil je wel advies over je verzekeringen, neem dan contact met ons op.

 • Hoe volledig is
  onze vergelijking

  Op deze website kunnen financiële producten van verschillende verzekeraars met elkaar worden vergeleken. Dat zijn ASR, London, de Goudse, Delta Lloyd, Reaal, AEGON en Avero Achmea.

  Femke werkt samen met meer verzekeraars, maar niet via deze website. Neem contact met ons op als je daar meer over wilt weten.

 • Hoe vergelijken wij

  Eerst vragen we je enkele gegevens. Op basis daarvan tonen wij een lijst met verzekeraars en de basispremie per maand voor een standaard verzekering. De verzekeraar met de laagste basispremie staat bovenaan. Zodra je kiest voor een verzekeraar, kun je bij die verzekeraar nog dekkingen aan en uitzetten. Je uiteindelijke premie kan daardoor hoger of lager worden.

 • Hoe verdienen wij
  met vergelijken

  Wij brengen voor het vergelijken of afsluiten van verzekeringen geen kosten rechtstreeks bij jou in rekening. Wij ontvangen per afgesloten verzekering een vergoeding van de verzekeraar. Deze doorlopende vergoeding (provisie) wordt door de verzekeraar aan ons betaald gedurende de looptijd van de verzekering. Tijdens die periode is Femke jouw aanspreekpunt.

  De hoogte van de vergoeding bedraagt een vast percentage van de premie, tussen de 7,5% en 20%. Dat is afhankelijk van het financiële product en de verzekeraar.

Belangrijk: Femke geeft geen advies via deze website.
Lees hier meer over onze dienstverlening en deze vergelijker.

Rechtsbijstand verzekering premie

Vergelijk premie's voor je rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstand verzekering afsluiten

Sluit je verzekering af of vraag eerst een offerte aan.
 • Voeg eventueel andere verzekeringen toeLees toelichting
  • Voeg eventueel andere verzekeringen toe
  • In dat geval krijg je per verzekering een aanvullend scherm te zien voor het toevoegen van aanvullende dekkingen.
  • VorigeVolgende
 • Kies voor offerte of direct afsluiten en vul je persoonlijke gegevens inLees toelichting
  • Kies voor offerte of direct afsluiten en vul je persoonlijke gegevens in
  • Emailadres: we sturen je de offerte of een kopie van de polis direct naar je emailadres toe.
  • Als je kiest voor de offerte, dan ontvang je een email van ons. Klik op het nummer achter 'Offerte' om de offerte te bekijken. Het kan voorkomen dat deze pagina niet optimaal in je browser wordt weergegeven. In de email vind je ook een link naar de acceptatie vragenlijst. Daarmee zet je je offerte gemakkelijk om in een polis. Als je hulp wilt met de acceptatievragen, bel ons dan gerust.
  • Je adres en woonplaats worden meestal automatisch ingevuld op basis van je postcode.
  • VorigeVolgende
 • Beantwoord nog enkele acceptatievragenLees toelichting
  • Beantwoord nog enkele acceptatievragen
  • Vul de vragen correct in. Ze helpen ons iedere klant de juiste dekking en premie te bieden. Als je hulp wilt met de acceptatievragen, bel ons dan gerust.
  • VorigeVolgende
 • Je bent nu verzekerd via Femke. Een goede keuze!Lees toelichting
  • Je bent nu verzekerd via Femke. Een goede keuze!
  • Hartelijk bedankt voor je aankoop. Je ontvangt van ons meteen een email met een link naar je polis. En binnenkort ontvang je de polis op papier bij je thuis. We hopen dat je nog jarenlang een tevreden klant van ons blijft.
  • VorigeVolgende