Bromfiets vaker gestolen

9 september 2011

Bromfiets vaker gestolen

Welke jongere droomt er niet van: een eigen bromfiets of scooter om snel op school te komen en indruk te maken op klasgenoten. Helaas zijn deze voertuigen ook populair bij dieven.

In de eerste 6 maanden van dit jaar werden er maar liefst 42 bromfietsen per dag gestolen. Ten opzichte van 5 jaar terug is dat een stijging van ruim 65 procent. De voertuigen worden vrijwel altijd vanaf de openbare weg gestolen en simpelweg op een karretje of in een bestelbus getild. Ze komen vaak snel te koop op internet of worden gesloopt om de onderdelen te verkopen. Slechts een vijfde van de gestolen waar wordt teruggevonden. Druk je kind daarom op het hart dat hij of zij de brommer of scooter goed vastzet.

Schade en diefstal

Wie een bromfiets of scooter heeft, is verplicht een WA verzekering af te sluiten. Die vergoedt de schade die aan derden wordt toegebracht. Heb je liever dat ook schade aan het voertuig zelf wordt vergoed? Wil je dat diefstal verzekerd is? Dan is er een uitgebreidere verzekering nodig.

Ruime keuze

De bromfietsverzekeringen van de verschillende aanbieders lopen nogal uiteen. Wij helpen je graag een goede keuze te maken. Neem contact met ons op. Wij adviseren je over dekkingen en premies en sluiten de verzekering indien gewenst direct af.

Jouw beste verzekering uit 18 verzekeraars

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geslacht


Je ontvangt onze nieuwsbrief ieder kwartaal. Je emailadres is veilig bij ons.